Panier

Votre panier est vide.

Pon.Bike neemt Veloretti over

Amsterdam, 6 September 2022 - Pon.Bike heeft bekend gemaakt dat zij het fietsenmerk Veloretti overnemen. Het Amsterdamse Veloretti werd 10 jaar geleden opgericht en is actief in 27 landen. Veloretti behoort tot een van de snelst groeiende Direct-to-Consumer fietsmerken van Europa. 

Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en telt zo’n 60 medewerkers. Veloretti blijft zelfstandig functioneren onder leiding van oprichter Ferry Zonder. De komende jaren zal de focus liggen op verdere internationale groei. 

Het merk is bekend om de online verkoop van hippe stads- en kinderfietsen die direct aan de consument geleverd worden. In 2021 lanceerde Veloretti haar eerste urban e-bike; de IVY en ACE. Een premium en innovatieve e-bike die werd beoordeeld als “beste koop 2022”. 

Ferry Zonder, CEO Veloretti: Nu wij Pon.Bike als krachtige partner naast ons hebben staan kunnen wij sneller opschalen en het merk verder uitbouwen in Europa. Het is een belangrijke volgende stap in onze strategie en we verstevigen onze positie op de Europese e-bike markt. Samen gaan we het verschil maken bij het verwezenlijken van onze ambities.

VELORETTI
VELORETTI
VELORETTI
VELORETTI

Over PON.Bike

Pon.Bike is sinds 2022 de grootste fietsenproducent ter wereld, bestaand uit 24 A-merken zoals als Gazelle, Urban Arrow, Cannondale, Cervélo en Kalkhoff. Pon.Bike produceert eigen high-end frames en beschikt over zes assemblage locaties. Hiermee heeft het bedrijf een van de de sterkste toeleveringsketens in de fietsindustrie. Zo is Pon.Bike een krachtige partner voor leveranciers en retailers. Ook heeft het andere innovatieve concepten als Swapfiets en Lease-A-Bike in haar portfolio. Pon.Bike is onderdeel van Pon Holdings, de grootste mobiliteitsgroep van Nederland.

Voor meer informatie en press inquiries:
Mariette van der Lee, PR & Communications
press@veloretti.com